Världsarvet Höga kusten som ligger i Västernorrlands kustområde är ett måste att uppleva för alla som älskar natur kombinerat med aktiviteter som fiske, vandring, cykling, ridning eller skärgårdskryssning. Höga kusten som fått sitt namn efter den landhöjning som fortfarande sker sedan senaste istiden för ca 10 000 år sedan. Även idag nästan 10 000 år efter istiden så höjer sig marken med nästan 1 cm per år. Det är detta naturfenomen som gjort att höga kusten blivit ett världsarv.

Reser man till Höga kusten med familj så vill man hitta boenden till bra pris. Det finns gott om campingar där man kan hyra stuga eller ställa sin husvagn / husbil. Ett bra exempel på boende som också är strategiskt placerad vid E4:an på den norra delen av Höga kusten är Mosjöns camping. När ni väl hittat ett bra boende så kan ni tillbringa er lediga tid till att utforska och njuta.
[tb_google_map]
Kusten höjer sig kraftigt ur havet och skapar en dramatisk kontrast mellan hav och land. Att tillbringa en dag på havet eller paddla kanot i en av alla sjöar och älvar är en rolig aktivitet att göra med familjen. Cykling eller ridning i den kuperade terrängen med utsikt över berg, djupa dalar och havet är en fantastisk upplevelse också.

Vill man bara njuta av bad och sol så kan ni göra det i en insjö eller ute vid havet på en sandstrand eller varför inte på den typiska röda graniten som också kallas ”Rapakivi”, förvittrad granit. Det finns också möjlighet att ta sig ut på öarna med olika färjor för att sola en stund och njuta av solen som alltid tycks skina där ute fast det kan vara molnigt  på fastlandet. Färjorna avgår från Örnsköldsvik, Köpmanholmen, Docksta, Ullånger och Norrfällsviken. Det finns alltså många möjligheter att göra dagsetapper.

Vill man njuta en dag med shopping eller besöka äventyrsbadet Paradisbadet så gör man det i Örnsköldsvik som är största staden i Höga kusten området. Där får ni tillgång till flera gallerior och bra restauranger.

Reseledaren
info@customdesign.se