Londons West End är ett område i centrala London där man hittar många av stadens mest populära turistattraktioner, butiker och underhållningsplatser.

Termen West End började dyka upp i slutet av 1800-talet som en beskrivning av de mer fashionabla områdena väster om Charing Cross. West End omfattar ett stort område och in i detta faller både Westminster och Camden, vilket sammanlagd hade en befolkningsmängd på nästan 470 000 år 2014.

Under byggnaden av det som skulle komma bli känt som West End, som började under 1600-talet men fortsatte under 17oo- och 1800-talen likaså, upprättades mest en serie av palats, lyxiga stadshus, trendiga butiker och platser för underhållning av alla slag. De fattiga områdena kring Holborn, Seven Dials och Covent Garden blev ombyggda och uppdaterade under 1800-talet.

Men ett ganska brett perspektiv på West End så kan man hitta massvis med intressanta platser. Här finns bland annat flera konstgallerior och museum, nattklubbar, barer, restauranger och butiker. Men om det är något som West End verkligen är känd för så är det sitt teaterliv. Teaterdistriktet i West End är i mån och mycket Londons svar på New Yorks Broadway. West End har varit värd för en mängd fantastiska musikaler, och en del, som Lejonkungen, har varit med på schemat i flera år.

West End är även platsen där man hittar de välkända shoppingdistrikten på gatorna Oxford Street, Regent Street och Bond Street.  Bland dessa är Oxford Street helt klar den mest kända, här hittar man både stora nationella och internationella varuhus. Dessa gator är ett måste för dem som gillar en härlig shoppingrunda på stan.

Som sagt så finns det ju även en rad olika hotell i West End, så är det i detta område man vill spendera stor del av sin tid kan det vara en bra idé att hålla koll på vilka hotell som finns att välja mellan.

Reseledaren
info@customdesign.se