När det är sommar och varmt i Sverige är det få destinationer i världen som går upp mot Sverige. Om vädret bjuder till är Sverige sagolikt vackert från norr till söder.

Stockholm och skärgården

Under högsommar har Stockholm blivit en stor attraktion för turister runt hela världen. Stockholm Stad har satsat stort på guidade turer runt hela staden, inte minst med båt genom det vackra skärgårdslandskapet. Numera kan man faktiskt båtluffa i Stockholms skärgård, mer information finner du på visitstockholm.com.

Höga Kusten – ett världsarv!

De vackra norrländska områdena kring Höga Kusten tar dig med på allt från båt- och badäventyr till sevärda kulturmöten som du aldrig kommer glömma. En liten bit ifrån Örnsköldsviks stadskärna hittar du Skuleberget där du kan övernatta i en mysig stuga samtidigt som du blickar ut över den vackra landhöjningen Höga Kustens som sedan år 2000 blivit utgör ett världsarv.

Liv och puls på Gotland

Gotland och dess huvudstad Visby som omges av den vackra Ringmuren är ett av Sveriges mest besökta destinationer året runt. Åker du till Gottland under sommartid kan du räkna med liv och rörelse samt människor från hela Europa. Priserna är möjligen åt det dyrare hållet men vill du ha liv och puls i Sverige under högsommaren så är det Gottland du skall besöka!

Västkusten under den svenska sommarnatten

Städer som Laholm, Tylösand och Halmstad bjuder dig på ett underbart sommaräventyr med vackra stränder med sanddynor. Det finns fler städer ut med västkusten som kan vara värda att besöka om du planerar en längre bilsemester i trakten. Det sagolika bohusländska skärgårdslandskapet får inte missas, se till att ordna boende nära vattnet så du kan njuta av vyerna ända in på småtimmarna under den underbara svenska sommarnatten.

Reseledaren
info@customdesign.se