Att resa är nästan alltid en upplevelse som man minns även långt efteråt, men vi tänkte berätta lite om två resmål som kanske sticker ut lite extra när det gäller upplevelsebiten.

Costa Rica

Costa Rica är en pärla i Centralamerika som kanske inte så många känner till så mycket av. Men landet är en guldgruva när det kommer till upplevelser. Är du vän av naturen så kan du inte hitta något bättre resmål med tanke på den fantastiska natur som finns där med en vegetation  och ett djurliv som du knappast finner någon annanstans i världen. Faktum är att trots landets storlek så finner du här inte mindre än fem procent av alla jordens alla djur- och växtarter.

Men landet är inte bara besök i regnskogar och spanande efter häftiga djurarter. Det finns även möjlighet till massor av andra aktiviteter som exempelvis surfing och djuphavsfiske. För mer djupgående information om vilka destinationer som finns så kan du besöka Swetours.com. Hos dem hittar du även information om olika utflykter och aktiviteter.

Australien

Australien är ett av världens största länder och en dröm för många att någon gång få besöka. Många ungdomar tar även tillfället i akt att åka dit på något som kallas för ”working holiday”, vilket innebär att man åker ditt med ett arbetsvisum som berättigar dig till att arbeta där under ett år, samtidigt som du kan resa runt och uppleva landet. Det finns en del likheter mellan Australien och Costa Rica, även Australien har ett enastående djurliv att beskåda.

Men det man kanske mest av allt tänker på när Australien nämns är nog surfingen. Längs guldkusten i västra Australien så kan du uppleva något av den bästa surfingen som finns i hela världen. Här kan du även passa på att simma med världens största fisk, valhajen, när du ändå är ute och nosar vid det stora barriärrevet.

Reseledaren
info@customdesign.se