London är för många det självklara valet när det kommer till en weekend i England. Speciell om det är ens första besök till Storbritannien. Men det finns så många andra städer att besöka och här listar vi några favoriter.

Edinburgh

Edinburgh är Skottland huvudstad och den näst med turistbesökta staden i Storbritannien efter London. Staden är känd för sina vackra historiska byggnader, rika kulturarv och restauranger. Det är en storstad med många inslag av härlig småstadskänsla.

Newcastle

Newcastle är vad man i folkmun kallar staden Newcastle upon Tyne, och ligger nästan 45 mil norr om London, inte långt bort från den skotska gränsen. Staden är perfekt för den som vill uppleva ett rikt nattliv med sitt stora utbud av barer, pubar och nattklubbar. Men den är även känd för sin stora teaterscen.

Liverpool

Liverpool är nog för många mest känd för sitt fotbollslag. Och det kan vara anledning nog för somliga att besöka staden och plocka upp en souvenir av ett eller annat slag. Men Liverpool är också en stad som överraskar många med sitt stora utbud av platser att se och aktiviteter att spendera tid med.

Bath

Bath får sitt namn från de romerska badhusen, vissa av vilka fortfarande går att besöka. Bath är också full av historiska museum och gallerior. Det är en av de mer besökta städerna i landet och är en stad alla anglofiler borde besöka minst en gång i livet.

Inverness

Inverness är den andra skotska staden på vår lista. Men istället för själva staden kommer många besökare till Inverness för att uppleva den fantastiska naturen runtomkring. Beläget i högländerna kan staden och det omkringliggande området bjuda på fantastiska naturupplevelser ingen riskerar att glömma på väldigt länge.

admin
anna@brath.se