Det är många som får eller själv tar ut sin semester med början i mitten av juli och ett antal veckor framåt. Veckorna 29-31 är den absolut vanligaste perioden för svenskar semester, men det finns mycket bra att säga om semester under större delar av augusti och till och med i början av september.

En av de kanske bästa anledningarna till att skjuta lite på semester är att flygpriser faktiskt är lägre under denna period. Detta beror på att flygbiljetter alltid varierar med tillgång och efterfrågan. När efterfrågan är hög är också priserna det, och när de är låg följer priserna samma trend.

Men det är inte bara priserna på biljetter som påverkas av denna trend. Desamma gäller mycket av priserna runtikring. Sådant som hotell och vad allt kostar på många turistorter kan också sjunka efter högsäsongen är över. Detta betyder ju att hela resan kan sjunka ordentligt i pris om man väljer med omsorg. Och när man undviker högsäsongen undviker man även de största turistsamlingarna. Att inte behöva trängas med alla andra var man än beger sig är en riktigt fin bonus.

De som är ute efter solsemester behöver heller inte känna sig tvungen att resa under högtidsmånaderna som alla andra. Det finns gott om härliga destinationer under andra halvan av augusti och början av september. Inom Europa kan man fortsätta förvänta sig temperaturer kring 30 grader i bland annat Grekland, Spanien och på Cypern. Vill man inte ha det fullt så varm håller destinationer som Italien, Bulgarien, Kroatien och Portugal en temperatur omkring 25 grader.Ska man resa i september är det dock rekommenderat att undvika Västindien och stora delar av USA då detta räknas som orkansäsongen.

Nästa gång det blir dags att planera semestertiden finns det då tydliga fördelar med att vänta lite längre än de flesta svenskar och boka in en sensommarsemester.

Reseledaren
info@customdesign.se