Att åka på sportresor är för många något av det allra bästa de kan tänka sig. Det finns mängder av sporter att åka och titta på, bara tid och plånboken sätter gränserna om man har intresset. Här tänker vi inspirera dig och visa varför vi älskar sportresor.

För många är det en ultimat resa. Här hemma har vi allsvenskan och någon landskamp nu och då, men i övrigt så är vi förpassade till våra olika visuella medier för att avnjuta matcher och turneringar. Man skulle kunna säga att det syns vilken passion som ändå finns i det här landet för fotboll, när man ser videon här nedan. Blanda dessutom in stolthet och det kanske enda sätt som vi svenskar känner oss bekväma med att vara en gnutta nationalistiska på. Videon kommer från fotbolls-EM 2012. På plats är cirka 35 000 svenskar – i Ukraina!

Bara en sådan sak som att deltaga i denna uppslutning kan vara orsak nog att vilja resa iväg och bo med de tusentals svenskarna på camp Sweden, som området dit de svenska fansen hänvisas till vid mästerskap, brukar kallas för.

Några av de mest populära resmålen för fotboll är naturligtvis engelska Premier League, det är många även i Sverige som följer den ligan och investerar mycket tid och energi i att följa sitt favoritlag där. Att få chansen att åka och se sitt lag i slutspel är någon som är mycket svårslaget. Naturligtvis är världscupen också en mycket stor publikdragare, som vi nämnde ovan. Även fotbollssäsongerna i Spanien och Italien drar till sig svensk publik, och det går ju knappast att neka att det vore roligt att bara besöka dessa länder och känna på stämningen, fotboll är ju som bekant ganska populärt i båda länderna.

Biljetter kan ibland vara ganska svåra att få tag på när det är stora fotbollsmästerskap eftersom efterfrågan är så stor. Är man intresserad så brukar man vanligen få anmäla sitt intresse till fotbollsförbundet att få ta del om de biljetter som tilldelats Sverige. Men intresset är som sagt stort och du kan inte räkna med att du blir av en av de lyckliga utvalda. Däremot så finns det givetvis andra sätt att faktiskt försäkra sig om biljetter. Dels så brukar det alltid gå att få tag på dem på plats, men då finns det en risk att bli lurad på pengarna. Istället så föreslår vi att du tar kontakt med GO Sport Travel. GO Sport som bland annat anordnar sportresor, säljer vanligen även ”bara” biljetter till de evenemang de erbjuder, så har du inte turen att förbundet tilldelar dig de så åtråvärda biljetterna, då har du här lösningen!

Reseledaren
info@customdesign.se