Att åka en weekend till London är uppskattat av många svenskar. Inte minst på grund av att man kan ta sig dit för en relativt billig summa och att den engelska huvudstaden har så mycket att bjuda på.

Detta gäller oavsett om man har sitt intresse inom kultur, historia, musik eller sport. här presenteras några av de mest populära kategorierna av attraktioner i den engelska huvudstaden.

Musikal

Den som älskar musikaler ska gå till West End. Här bjuds det på nyuppsatta musikaler med både nya och gamla musikalstjärnor likväl som de musikaler som sålt näst intill fullt hus i 25 år i sträck (ex. Phantom of The Opera).

Sigthseeing

Lika självklart som det är att se Eiffeltornet i Paris är det att man ska ha sett bland annat Big Ben och Themsen i London. Med en förbokad sightseeingtur behöver man inte oroa sig för att man missar de mest klassiska delarna av staden. Men det finns även mer specifika sightseeingturer för de som är mer intresserad av en enda del av stadens historia, kulturliv eller liknade. Många åker hit och går på ”Harry Potter”-sightseeing där man får gå i bokfigurens fotspår.

Fotboll

För de som vill se på europeisk toppfotboll är England ett mycket bra alternativ. Lättast är att boka en komplett fotbollsresa i Sverige men det går även att ta sig dit på egen hand och försöka få biljett på plats.

Reseledaren
info@customdesign.se