Något som blivit allt vanligare och populärare är att efter avslutad utbildning på endera gymnasium eller på högskola/universitet, ta några månader eller ett år ledigt från plugg och eller jobb. Istället så packar man resväskan eller ryggsäcken och dra iväg på en långresa.

Uppleva så mycket som möjligt

Det handlar dels om att ta chansen när den finns. När du väl startat din jobbkarriär så kan det vara svårt att ha möjlighet att kunna åka iväg på en resa av det här slaget. Dels tar jobbet tid, man kanske stadgar sig och skaffar familj. Dessutom handlar det givetvis om den stora upplevelsen det innebär med att komma sig iväg för att se delar och platser i världen som man tidigare inte haft möjlighet att se.

Jorden runt och Australien

Det vanligaste är nog framförallt att man åker några månader till Australien. Klimatet och dess goda rykte är bara ett par av anledningarna att åka dit. Det är ett otroligt stort land med mycket att se och uppleva. Dessutom ligger det nära Nya Zeeland, som också brukar inkluderas, då det ju ligger så otroligt långt ifrån Sverige. Det gäller att passa på.

Det andra brukar vara att paketera ihop ett antal länder som man vill besöka, och under en mer eller mindre bestämd tidsplan besöka dessa platser. En härlig grej är ju också, om man har möjlighet, att åka iväg ganska planlöst och låta spontaniteten välja vart kosan bär.

Reseledaren
info@customdesign.se