Åsikterna om den Svenska vintern är rätt så delade. Medan somliga älskar denna årstid finns det ju även de som omedelbart vill tillbaka till sommaren. Och eftersom vi inte kan spola tillbaka eller snabbspola fram tiden är ju en solsemester den mest logiska lösningen.

När det kommer till solsemester har svenskarna en rad olika favoriter. Platser som Kanarieöarna, Thailand, Bali och Maldiverna hamnar ofta högt upp på listan av populära destinationer. Men då de är populära gäller det ju också att vara ute i god tid för att boka in resan.

För de som är mindre brydd över exakt var de hamnar, så länge det är soligt, varmt och vackert, finns det ju även sista minuten. Det kan ju till och med leda en upptäckt av ett helt nytt land, en helt ny kultur och fantastiska upplevelser.

Men innan det är dags för avresan gäller det ju att kolla upp ett och annat. För att få inträde till vissa land kan det trots allt finnas krav på att du är vaccinerad mot vissa sjukdomar. Man måste också se till att passet är giltigt tillräckligt länge. Minst sex månader innan hemresa är ett vanligt krav.

Att ta en titt på allt man ska packa är ju också en bra idé att göra i god tid. För solsemester kanske du till exempel vill se till att ha nya badkläder. Och varför inte köpa något extra snyggt för att verkligen fira att få besöka stranden igen. Men var sparsam med hur mycket som packas. Lämna gärna lite utrymme för saker du kanske vill köpa på plats också.

admin
anna@brath.se