Att resa är en upplevelse utöver det vanliga, man kommer i från sina vanliga sysslor under en period, man får vara ledig och hitta på roliga saker och se mycket vackert runt omkring i världen. Det finns mycket att uppleva och resa till både i Sverige, Norden och i Europa också. 

Vårt första tips är att resa till vårt kära grannland Danmark och uppleva danskarna gästfrihet och deras smörrebröd. I närheten av Helsingörs centrum ligger Kronborgs slott vackert vid Själlands kustband. Årligen besöker ungefär 200 000 personer detta slott varje år som sedan år 2000 ligger på Unescos världsarvslista. Om man tar båten från Helsingborg så ser man slottet när man närmar sig Helsingör och som barnfamilj kan detta vara ett spännande resmål för barnen.

Kronborgs-slott

När ni sedan kollat in Kronborgs slott så kan ni hyra en bil i Helsingör och kör de 47 kilometerna till Köpenhamn och går på tivoli, en garanterat minnesvärd upplevelse för hela familjen, speciellt de yngre.  Här går timmarna fort och en och annan attraktion kommer ni garanterat att hinna åka. En övernattning på något hotell i Köpenhamn för att sedan dagen efter ta er de 255 kilometerna till Billund och till Legoland eller så åker ni direkt och bor på Legoland där det finns flera alternativ för ert boende. På Legoland kan lätt kan tillbringa en hel dag med allt som ni måste hinna uppleva där på plats.

Danmark har mycket att erbjuda och ni kan lätt få ett par dagar att gå genom att bara vandra runt i vackra Köpenhamn, men också att åka runt i landet. Att åka upp till Skagen och se det fantastiska ljuset och stränderna, speciellt om du vill uppleva lite av nöjen och nattliv kombinerat med sol och bad på sommaren. De säger att Skagen har något för alla, så åk dit och kolla!