Att åka på familjesemester är roligt för alla. Själva resandet kan dock vara mer utmanande. Om man dessutom har små barn är det många föräldrar som ryser inför blotta tanken av lång resa i bil eller tåg. Då kan till exempel ett pussel eller spel vara räddaren i nöden.

Att varva ner

Barn älskar att leka och hittar oftast sätt att roa sig. Då familjen är på resande fot kan det dock vara svårt att varva ned. Ett gosedjur eller nalle är bra att ta med sig för att få de små att lugna sig och ta fokus till något annat. Dessutom ger gosedjuret en trygghet när man skall sova på ett nytt ställe.

Känsla av hem

När de små får leka upplever de trygghet och får samtidigt en chans att nollställa sig från intryck som kommer med att resa. Precis som hemma behöver även föräldrarna tid att bearbeta intryck och slappna av efter en lång dag. Då är det bra tid att låta barnen leka, varför inte bygga lite lego eller rita i en pyssel bok. Det finns flera sidor online var man hittar något för varje barn. Bland annat lego kan hittas här och flera andra leksaks fynd inför er resa med de små.

admin
anna@brath.se