När det kommer till weekendresor vill man ju gärna slippa långa flygturer och verkligen maximera tiden man kan spendera på plats. Just av denna anledning har fler och fler svenskar sett tjusningen med att spendera en weekend i Norge. Här kommer några tips på roliga weekendresor man kan göra till vår härliga granne.

Romantisk hotellweekend

Att åka iväg på en romantisk weekend för två kan vara en underbar upplevelse, och Norge har många vackra hotell att välja mellan. Oslo är nog det många först börjar titta på men det finns även många alternativ utanför storstadsmiljöerna som är värt att utforska närmare innan man gör sitt slutgiltiga beslut.

Sportweekend i Trysil

Trysil är bäst känd som Norges största skidort och är en av de bästa platserna i Norden att åka skidor på. Men det betyder inte att man inte kan åka hit även på sommaren. När snön smälter förvandlas skidorten till en plats för många andra aktiviteter som passar perfekt för den som gillar sport och äventyr.

Surfing för nybörjare och erfarna

När det kommer till sommaraktiviteter är surfing en av de mest ikoniska. Och reser man till Norge kan man absolut ägna sig åt detta. Många surfare söker sig till orter som Stavanger, Lofoten och Jæren när sommaren kommer. Här kan man även hitta hotell som erbjuder surfpaket.

Vandra i naturen

Norges natur är helt klart en höjdpunkt rent allmänt, men det är något man kommer att uppskatta ännu mer när man ger sig ut i den på allvar. Oavsett om man är en seriös vandrare som söker en utmaning eller är nybörjare som vill ha något mer lättsamt finns det många vandringsleder att välja mellan.

Reseledaren
info@customdesign.se