Alla som har flugit till Thailand eller USA vet att det är många timmar som du sitter i planet och bara väntar på att komma fram. En långflygning är tärande och det kan krävas ett helt dygn, ibland flera dagar, innan du känner dig på banan igen. För att din resa ska bli lite mer lättsam har tagit fram de bästa tipsen inför och under flygresan. 

Öronproppar

Många som lider av tinnitus tycker att flygresor är jobbiga. Med ett sur i örat plus ljudet från flygplanet kan det vara svårt att slappna av och somna. Har du grav tinnitus kan det till och med bli svårt att höra i bullriga miljöer. En hörapparat eller formgjutna öronproppar kommer göra resan lättare och framförallt tystare. Även du som har god hörsel kan somna lättare och koppla bort dina medresenärer och motorljudet med bra öronproppar. Detta gör att längre flygningar kan bli betydligt bekvämare om man blir av med störande ljud.

Kudde

Det finns sköna uppblåsbara kuddar som får plats i handbagaget utan att ta upp stor plats. Det är svårt att sova på plan om du inte väljer första klass. I ekonomi sitter du ofta trångt och kan inte kura ihop dig för att sova gott. En kudde ger dig något mjukt att luta dig mot och du slipper vakna med nackspärr. Du kan också fråga flygvärdinnan om det finns kuddar att tillgå, vissa flyg kan ha den servicen även om man inte flyger i första klass.

Rör på dig

Under tiden du är vaken borde du kliva upp och gå i gången åtminstone en gång i timmen. Det förhindrar blodproppar och stela leder. Att sitta ned i tio timmar är inte hälsosamt eller bekvämt. Så länge bältskylten är släckt borde du ta tillfället i akt och sträcka på dig. Om det inte finns möjlighet att röra på sig så är kompressionsstrumpor något som kan hjälpa dig att få flygresan något bekvämare.

Underhållning

Nuförtiden kan du ladda ned innehåll från Netflix istället för att streama. Ladda ned några filmer eller avsnitt från favoritserien innan ni ger er av. Du har nu något att titta på och behöver inte internet. Det fungerar även i flygplansläge. Så luta dig tillbaka och titta på en eller ett par filmer som gör att flygtiden går betydligt snabbare.

Ta med några böcker

Ett par pocketböcker kan lätt få åka med i handbagaget. De tar inte allt för stor plats och kan ge dig en stunds underhållning på din flygning. Om du inte har några pocketböcker hemma så kan du säkert hitta dom på en Pressbyrå eller annan kiosk på flygplatsen. De brukar vara vanligt att sälja pocket på flygplatser.

Reseledaren
info@customdesign.se