Få saker är bättre än att få resa bort med sin parter och spendera lite tid tillsammans på en vacker och härlig plats. Det finns mängder av passande resmål för en romantisk resa, även här hemma i Sverige.

För de som verkligen älskar Sverige och allt det har att erbjuda behöver man inte söka sig långt för att få en härlig resa tillsammans med sin älskling. En del hotell skapar specifika paket man kan ta del av där kärlek är temat i praktisk taget allt från mat till aktiviteter. Stockholm och Göteborg är två klara favoriter bland par som söker en romantisk weekend eller ännu längre vistelser.

Det är också många som vill ta sin romantiska resa utomlands och det finns minst sagt mycket att välja mellan. En av de mest självklara valen för många är just Paris. Det kanske är lite klichéartat att ha en romantisk weekend i Paris, men det finns goda anledningar till varför detta är så vanligt.

Ett annat väldigt populärt val är Lissabon. Detta är ett perfekt val för de som verkligen vill ge sig ut och uppleva vad staden har att erbjuda. Fantastisk arkitektur kombinerat med god mat och utsökta efterrätter gör Lissabon till en stad dit man lätt kan planera en romantisk resa.

Man får heller inte glömma bort två av Italiens mest romantiska städer: Venedig och Verona. Få saker är så ikoniska i romantiska filmer som att färdas längst kanalerna i en gondol tillsammans och är något som många vill återskapa själva. Verona är känd sedan länge tillbaka för att vara staden där Shakespeare lät sin romantiska tragedi Romeo och Julia utspelas.

Vill man dock resa ännu längre bort och uppleva något utanför Europa kan man alltid överväga staden Kyoto i Japan. Detta är en stad där man enkelt kan hitta fridfulla och vackra platser att njuta av varandras sällskap. Kyoto har bland annat några av de vackraste parkerna man kan hitta. Bäst av allt under våren då körsbärsträden blommar.

Reseledaren
info@customdesign.se