Innan det blir allt för mörkt kan man passa på att åka iväg och se hösten på andra platser. En weekendresa på tre-fyra dagar behöver inte kosta mycket alls. 

Håll dig inom Sverige. Det är så klart billigare att ta sig runt i hemlandet än att resa bort till andra länder. Men bestäm dig inte för ett specifikt resmål. Gå in och kolla tåg och flygbiljetter. Välj en av de billigaste och fundera sedan på vad man kan göra i staden. Du kanske hamnar i Gävle eller i Trollhättan: det finns alltid massvis med saker att göra i en ny stad.

Gå in på stadens egna turistsida på nätet och se vad de erbjuder. Det gäller nu att hitta någonstans att sova. Ni kan välja hotell eller vandrarhem utefter priserna som finns. Man kan också blanda. Sov på hotell första natten på ena sidan staden och välj sedan ett vandrarhem på andra sidan staden för att uppleva så mycket som möjligt, på alla möjliga vis.

På en weekendresa ska man inte försöka planera in för mycket. Det är alldeles för kort tid för att planera in ett dussintals turistsaker och resmål. Satsa på ungefär en sak per dag och ta resten av tiden för strosa på stan, äta gott och länge, och ta chansen att göra lite impulssaker som ni upptäcker när ni väl är på plats.

Reseledaren
info@customdesign.se