Har ni bestämt er för att inträda i det äkta ståndet? Då kanske ni har funderat på ett destinationsbröllop. Definitionen av detta är ett bröllop som alla reser till – inklusive brudparet. Det behöver dock inte innebära en resa utomlands. Det går minst lika bra att ordna bröllop någonstans i Sverige – kanske i drömstaden där ni alltid velat bo men aldrig kunnat hitta jobb? Eller i drömlokalen två städer bort?

Att dela glädjedagen med sina nära och kära är såklart en viktig del av bröllopet, så planera festen i god tid så att alla har möjlighet att planera in ett destinationsbröllop i kalendern. Valet av festlokal är en av de första sakerna att besluta om. Vilken sorts arrangemang man väljer beror på brudparets önskemål och budget. Tips på vad du ska tänka på för varje alternativ hittar du här.

För det par som önskar en liten fest för de närmaste kan en utomhusfest i en trädgård vara ett trevligt alternativ. Ett förslag är den botaniska trädgården i Visby, där man omges av både vacker grönska och medeltida arkitektur. När du ordnar ett utomhusbröllop, glöm inte att hyra ett partytält för att undvika att en eventuell regnskur sätter stopp för festligheterna.

Ett annat alternativ är att hyra en bygdegård och själv laga och transportera maten alternativt ta hjälp av en cateringfirma. I de fall då varken brudparet eller brudparets familjer har tid eller lust att ordna med maten på denna stora dag, rekommenderas att låta professionella ombesörja detta.

Är ni trots allt sent ute med planerna? Då rekommenderas ni att titta på orter som normalt inte betraktas som ”bröllopsdestinationer” – där kan ni hitta förstklassiga lokaler som är både prisvärda och tillgängliga med relativt kort varsel. Ett exempel är Södertälje. Till de giftassugna som vill ha en förstklassig fest som deras gäster sent kommer att glömma rekommenderas Telgias salonger. Telgias fräscha lokaler på 1500 kvm i Södertälje erbjuder den perfekta miljön för ett storslaget firande och festvåningen kan möbleras om för att passa både mindre och större sällskap, upp till 400 personer. Med flera olika festmenyer att välja på hittar varje brudpar en meny som passar både plånbok och smak.

Att hyra en festlokal med personal som tar hand om mat och dryck sparar mycket tid som istället kan läggas på andra delar av bröllopsplanerandet. En stor fördel är förstås också att du slipper disk och städning. Restauranger, slott och herrgårdar erbjuder ibland helhetslösningar för bröllop. Begränsa dig alltså inte till din egen hemort – vidga vyerna och fundera på var i Sverige du helst vill gifta dig.

Reseledaren
info@customdesign.se