Från att besöka Costa Rica, till tips om Gävle? Det låter kanske lite tråkigt att åka till Gävle för en trevlig semester, men faktum är att Gävle är den perfekta staden för den som vill vara nära naturen men samtidigt uppleva det stadslivet kan erbjuda. 

Boende

Det bästa boendet du kan hitta i Gävle är utan tvekan Elite Grand Hotel. Det är beläget på Kyrkogatan, vilket gör den central, och i en fantastisk byggnad som varit hotell sedan 1901. Insidan är helrenoverad för att modernisera och bevara det anrika hotellet.

Hotellet passar familj, par, gamla som unga. Rummen finns från standard till stora sviter med vardagsrum, balkong och ljudanläggning.

Att göra under sommaren

Gävle har mycket på gång just nu. Det finns aktiviteter och händelser som sträcker sig genom hela sommaren, så det finns inget dåligt tillfälle att besöka staden och området.

Den 29:e augusti sker Color Run där man hyllar glädje och livet. Tusentals deltagare deltar varje år och det handlar inte på något sätt om vem som tar sig snabbast i mål. Alla deltagare ska bära vita kläder för under de nästkommande fem kilometerna kommer löparna att bli badade i färgpulver som färgar dem från topp till tå. Vid mållinjen kommer man in på Finish Line Festival där en DJ står redo att välkomna alla och locka till dans!

Furuviksparken

Här kan du underhålla dig i flera dagar! På Furuvik hittar du en djurpark med schimpanser, lemurer, manfår och känguruer. Om det är en riktigt varm dag kan du passa på att besöka badlandet med hela familjen och ta ett svalkande dopp. Efter den avkopplingen är det dags att sätta igång adrenalinet igen: dags att åka karuseller och spela spel!

Och om det inte vore nog uppträder det artister under hela sommaren: den 10 juli kan du exempelvis se Eurovisionvinnaren Måns Zelmerlöv. Och den 7 juni kan du se Alice Cooper!

Om det här inte har övertygat dig, så kan du också göra det här i Gävle:

  • 6-8 aug: Getaway Rock Festival
  • Järnvägsmuseet (nu även med LEGO-utställning)
  • Gästrikleden firar 40 år: vandringsupplevelser utöver det vanliga.
  • 28 maj: VIP-kväll i Gävle City med extra lång öppentider och många shoppingerbjudanden
  • Fiska mitt i stan: i Gavleån kan du fiska gratis
  • Kurser för naturälskaren: gå en kurs i kajakpaddling!
Reseledaren
info@customdesign.se