Ännu finns det gott om tid att uppleva backarna, fjällvärlden och after ski. Skidåkning är en av sakerna som gör vintern rolig. De som vill äta god mat, få mycket motion och bara ha kul med familjen borde välja en skidsemester. Vi har några tips som kan göra semestern ännu bättre!

Hjälm med MIPS

I backen ska hela familjen bära hjälm. Ett hårt fall kan leda till hjärnskador, du kan aldrig vara säker på vad som gömmer sig under snön. Det senaste är hjälm utrustade med ”MIPS” som står för Multi-Directional Impact Protection System. Detta är ett inre skal i hjälmen som hindrar rotationsvåld där hjärnan kastas runt i huvudet och får allvarliga skador. En MIPS-hjälm har en rotationsacceptans så att kraften från ett slag från sidan eller bakifrån fördelas runt i hjälmen.

Rätt kläder

Snåla inte när ni köper kläder för resan. Använd funktionsmaterial och ull i plaggen närmast kroppen, köp inte billiga bomullsstrumpor om du inte vill ha kalla och blöta fötter i slutet av dagen.

Googles

Alla i familjen som ska åka i backen eller följa med på en tur längdskidåkning borde ha ett par googles, alltså heltäckande solglasögon anpassade för skidport. Du kan se olika alternativ hos Spektrum Sports, de har resår baktill och sitter bekvämt över ögonen för att minska uv-ljuset.

Respekt för snön

Var varsam om du gillar offpist eller beger dig ut själv i skog och mark. Snö väger mycket och kan vara ostabil. Du behöver vara medveten om var det finns lavinrisk och vad du ska göra om ett kommer ett större snöras från berget. Lavin tar många skidåkare varje år och många av dem som omkommer kunde ha överlevt om de varit försiktigare.

Reseledaren
info@customdesign.se