Det finns exotiska resmål på andra kontinenter, det vet vi alla, men man behöver inte åka långt för att se fantastiska vyer och platser. Här tittar vi på fem platser i Norden man verkligen borde besöka.

1. Geirangerfjorden, Norge

Vi har tidigare skrivit om hur man kan tillbringa en härlig weekend i Norge, och gillar man natur bör man helt klart inkludera ett besök till Geirangerfjorden, ungefär i linje med Sundsvall på Norges västkust. Detta är en 15 km lång fjord omgiven av mäktiga berg och härlig grönska.

2. Skógafoss, Island

Skógafoss är en av Islands högsta vattenfall mitt i ett otroligt vackert landskap. Med en fall höjd på 60 meter från vad som en gång i tiden var kustlinjen är det en magisk syn på dagen såväl som på natten.

3. Svanninge Bakker, Danmark

På den södra ön Fyn hittar man Svanninge Bakker, ett kulligt landskap fyllt med skog och små öppna ytor. Området har led för både vandring och cykling, och många besökare säger att det är som vackrast just på morgonen.

4. Olavinlinna, Finland

Olavinlinna är det första människobyggda platsen på vår lista. Detta är det bäst bevarade medeltidsslotten i hela Norden och är idag känt för att vara platsen där man anordnar internationella operaföreställningar på sommaren.

5. Fårö, Sverige

Den som vill hålla sig på hemmaplan kan istället vända blicken mot en liten ö nordost om Gotland. Fårö är Sveriges åttonde största ö och är ett turistmål som är speciellt populärt sommartid.  Här hittar man fantastiska stränder men också häftiga och naturliga stenformationer kallade rauker.

Reseledaren
info@customdesign.se